Tonijn steak met groenten
Tonijn steak met groenten pinit Bekijk galerij 1 foto

Als ik snel een gezonde maaltijd op tafel wil zetten is het vaak deze tonijn steak met groenten! Zoals jullie weten deel ik veel vegetarische of veganistische recepten maar af en toe eet ik wel eens een stukje vlees of vis. Ik geloof hierbij in balans, en in doen wat goed voelt voor jou! Mocht je nou vegetarisch willen eten kun je de tonijn natuurlijk ook vervangen voor een vegetarische vlees-vis vervanger.

Snel, makkelijk & gezond? Dan is deze tonijn steak met groenten helemaal jou ding! Je hebt namelijk maar 5 ingrediënten nodig en het staat in 10 minuten op tafel! Heel veel makkelijker, sneller en gezonder kan haast niet. Doordat je de tonijn aan beide kanten maar 5 minuten hoeft te grillen is dit gerechtje in no-time klaar. Terwijl je de groente wokt, grill je de tonijn en klaar is kees!

Ik ga altijd voor balans en daarom deel ik zowel koolhydraat-arme, koolhydraat-beperkte en koolhydraat-rijke recepten. Dit recept valt in de categorie koolhydraatarm, doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van een stuk vis en een flinke portie groenten. Om het recept nog iets vet-rijker te maken zou je eventueel wat olijfolie toe kunnen voegen. Wil je wat koolhydraten toevoegen dan zou rijst bijvoorbeeld een goede optie kunnen zijn. Zo creëer je naar ieders wens een snelle maaltijd!

Heb je andere groenten in huis? Dan kun je die natuurlijk ook prima gebruiken in plaats van de Hollandse groente die in de ingrediënten lijst staat. Ik probeer juist vaak rekening te houden met wat er eventueel al in huis is, want verspillen of extra kopen is natuurlijk zonde! Mocht je nou veel groente over hebben dan kun je daar bijvoorbeeld deze vegetarische bowl mee maken.

Tonijn steak met groenten

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 1 mins Kooktijd 9 mins Totale tijd 10 minuten
Porties: 2
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Omschrijving

1️⃣  Leg de stukken tonijn in een schaaltje sojasaus, en laat dit even erin trekken. ⠀
2️⃣  Wok vervolgens de Hollandse groente met een beetje soja saus en een snuf zout ⠀
3️⃣  Haal de stukken tonijn uit de soja saus en doe wat sesamzaadjes op de randen, bak ze vervolgens kort in de pan met wat grof zeezout. Doe dit ongeveer 1 min per kant! ⠀

Ingrediënten

Wat moet je doen

  1. Leg de stukken tonijn in een schaaltje sojasaus, en laat dit even erin trekken. ⠀
  2. Wok vervolgens de Hollandse groente met een beetje soja saus en een snuf zout ⠀
  3. Haal de stukken tonijn uit de soja saus en doe wat sesamzaadjes op de randen, bak ze vervolgens kort in de pan met wat grof zeezout. Doe dit ongeveer 1 min per kant! ⠀
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, quick meal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *