Vegetarische bowl met falafel

Vegetarische bowl met falafel
Vegetarsische bowl met falafel pinit Bekijk galerij 1 foto

Ze zeggen wel eens ‘Eat The Rainbow’, nou met deze vegetarische bowl slaag je daar dubbel en dwars in! Je krijgt een flinke dosis veggies binnen maar daarnaast is het ook nog eens gewoon heel makkelijk en SUPER lekker! Met deze vegetarische bowl maak je een kickstart om in een keer een grote portie aan groente binnen te krijgen.

Wist je dat het eten van veel verschillende soorten groente er voor zorgt dat je de juiste balans in vitamines bereikt. Variëren is daarnaast super belangrijk voor jou darmen. Met deze vegetarische bowl kun je heel makkelijk variëren door elke keer gebruik te maken van andere groenten. Je darmen zullen je dankbaar zijn!

Ben jij niet vegetarisch? Dan kun je heel makkelijk vlees of vis toevoegen aan deze vegetarische bowl. Je kunt bijvoorbeeld de falafel vervangen voor vlees of vis.

Het lijkt wellicht een flinke portie voor een persoon maar doordat het bijna allemaal groentes zijn mag je er oneindig van eten. Groentes zijn namelijk laag in calorieën maar hoog in vitamines, mineralen en vezels! Omdat je wel voldoende binnen moet krijgen is het belangrijk om daarvoor grotere porties te eten van groentes. Ook kun je bijvoorbeeld wat minder groenten gebruiken en quinoa of rijst toevoegen.

Als ik zelf geen zin heb om falafel te maken gebruik ik graag de zoete aardappel falafel van Florentin, die kun je kopen bij bijvoorbeeld Ekoplaza. Dit is een van de weinige falafels die ik ken die gluten en lactose vrij zijn.

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 30 min Total Time 35 minuten Servings: 1

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de aubergine door midden en over dwars snijd je er lichtjes met een mes in. Je kunt de aubergine kruiden met bijvoorbeeld paprika poeder, peper, zout en wat gember

    Doe de aubergine in de oven voor ongeveer 20-25 minuten op 180 graden

  2. Snijd de paprika en champignons. Grill deze vervolgens samen met de wortels en groene asperges in een grilpan met bakspray of olijfolie. je kun

  3. Bereid de falafel volgens de verpakking

    Elke falafel heeft een andere bereidingswijze dus bekijk hiervoor de verpakking van de falafel die jij gebruikt.

  4. Doe de spinazie in een kom en vul de kom vervolgens met de aubergine, groene asperge, wortel, champignon, edamame, falafel en top het af met granaatappel

Keywords: Vegetarische bowl met falafel

Heb je het recept gemaakt?

Deel jouw creatie op instagram en tag @foodbysann ! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow Me!