Gezonde snicker balletjes
Gezonde snickers balletjes pinit Bekijk galerij 1 foto

Deze gezonde snickers balletjes zijn het perfecte tussendoortje bij zoete trek! Het zijn letterlijk snickers in een gezond jasje, perfect dus bij de vaak terugkerende chocolate-cravings. Het recept is naast heel gezond door de pure ingredienten ook nog eens glutenvrij, vegan en vrij van toegevoegde suikers, een snack waar dus iedereen van mee kan genieten zonder guilt-feelings!

Voor deze Snickers balletjes gebruikte ik maar 5 ingrediënten, die je ook nog eens heel vaak al in huis hebt zoals pinda’s en pindakaas. Pindakaas is iets wat ik graag toe voeg aan ontbijtjes en snacks, het geeft een heerlijk smaak maar vult ook goed door de gezonde vetten. Zorg er wel voor dat de pindakaas is gemaakt van 100% pinda. Zoals bijvoorbeeld de 100% pindakaas van Albert Heijn. Je kunt natuurlijk ook heel makkelijk zelf pindkaas maken, zoals hier staat uitgelegd door de Pindakaaswinkel. En het allerfijnste is misschien nog wel dat je deze snacks in no-time klaar hebt, omdat ze niet eens de oven in hoeven! Zo heb jij in nog geen 10 minuten een gezonde snack voor meerdere dagen!

Ben jij nou net zo gek op snacken als mij, dan kun je hier nog meer van mijn favoriete snack recepten vinden. Zoals een pompoencake of bananenbrood met cranberry’s.

Heb jij de gezonde snickers balletjes gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt en tag @foodbysann op Instagram!

Liefs Sann

Gezonde snickers balletjes, de perfecte snack!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 mins Rusttijd 10 mins Totale tijd 20 minuten
Porties: 14
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Wat moet je doen

  1. Neem een schaal en doe de dadels erin. Vul met water en zorg ervoor dat de dadels onder water staan – laat even weken.
  2. Doe in de tussentijd de pinda’s in een blender of keukenmachine tot je kleine stukjes hebt (je kan eventueel ook een scherp mes gebruiken). Zet de pinda’s apart in een nieuwe schaal.
  3. Neem de geweekte dadels en mix ze met de blender/keukenmachine tot kleine stukjes. Voeg toe aan de pinda’s samen met de pindakaas, cacao en het zout, en mix tot een geheel.
  4. Maak zo’n 14 kleine balletjes van de mix met je handen en plaats in de koelkast zodat ze minder plakkerig worden.
  5. Geniet van jouw gezonde snicker balletjes als gezond en lekker tussendoortje
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 131kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 8g13%
Totaal koolhydraten 11g4%
Voedingsvezel 3g12%
Proteïne 5g10%

* De dagelijkse waarde is gebaseerd op 2000 kcal per dag. Jouw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn.

Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, vegan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *