Het aller liefste ontbijt ik elke dag met ontbijttaartjes, en daarom deel ik hier 3 x de allerlekkerste ontbijttaartjes! Want ontbijten hoort gewoon elke dag een feestje te zijn, en dat kan ook nog eens heel gezond en verantwoord! Alle ontbijttaartjes zijn glutenvrij en lactose vrij te maken. Ook gebruik ik in de taartjes geen toegevoegde suikers.

  1. Luchtige kwark ontbijttaartjes met rood fruit

De luchtige kwark ontbijttaartjes krijgen een hard gebakken laagje op de buitenkant, maar blijven heel luchtig en zacht van binnen. Het is echt iets wat je waarschijnlijk nog nooit eerder geproefd hebt, maar wat je nooit meer anders wil. Deze kwark ontbijttaartjes waren voor mij echt een eye-opener, het geeft z’n lekkere structuur en smaak. Ik zelf hou van warme ontbijtjes in de winter maar ook heel erg van kwark, en deze combinatie is dan top! Met dit taartje heb je ook gelijk een flink portie eiwitten binnen!

Luchtige kwark ontbijttaartjes
Luchtige kwark ontbijttaartjes

2. Framboos-pecan ontbijttaartje

Frambozen zijn samen met blauwe bessen, vijgen en aardbeien echt een van mijn lievelings fruit soorten. Dit ontbijttaartje is er dan ook een die regelmatig bij mij op tafel staat. De combinatie van het zoete van de framboos met het hartige van de geroosterde pecannoten is echt super lekker. Ben jij ook z’n framboos fan? Dan moet je deze zeker eens proberen!

Framboos-pecan ontbijttaartje
Framboos-pecan ontbijttaartje

3. Ontbijttaartje met rood fruit

Met maar 7 ingrediënten is dit een super makkelijk ontbijttaartje. Dit is een variant met havermout, blauwe bes, framboos, ei en banaan. Om wat extra eiwitten toe te voegen, topte ik het ontbijttaartje af met lactose vrije kwark en vers fruit, echt een feest ontbijt! Mocht jij nou liever ander fruit gebruiken kun je dat in dit recept heel makkelijk vervangen! Het recept is voor 3 porties dus je kunt ook voorruit bakken en op de dag zelf het taartje even kort in de oven te doen als je hem warm wilt opeten.

Ontbijttaartje met fruit
Ontbijttaartje met fruit

Dit waren mijn 3 x de allerlekkerste ontbijttaartjes. Vind jij ontbijten met taartjes ook zo lekker? Volg bij dan op @foodbysann om de allerlekkerste recepten voor ontbijttaartjes niet te missen! Heb je een ontbijttaartje gemaakt? Deel het en tag @foodbysann , ik vind het namelijk het aller leukste om ook jou creatie te zien!

Liefs Sann