Super makkelijke gezonde granola
Recept voor gezonde granola pinit Bekijk galerij 1 foto

Dit recept voor gezonde granola bewijst het absolute tegendeel, dat granola maken moeilijk is. In nog geen 25 minuten heb jij de allerlekkerste en gezondste zelfgemaakte granola. En als je eenmaal je eigen granola hebt geproefd wil je niet meer anders. In dit recept gebruikte ik kaneel, koek en speculaaskruiden en maple syrup om een zoete & kruidachtige smaak te geven aan de granola.

Het recept voor gezonde granola is super simpel maar kun je helemaal naar jou eigen smaak maken. Ik maakte zelf een basis granola, maar je kunt na het afkoelen nog gedroogd fruit, kokossnippers of wat je zelf lekker vindt toevoegen. Soms houd ik het bij de basis granola, maar ik voeg er ook vaak ook gedroogd fruit zoals rozijnen of stukjes chocola aan toe.

Heb je glutenallergie let dan goed op dat je glutenvrije havervlokken pakt. Zoals bijvoorbeeld de 100% glutenvrije rolled oats van My Protein. Voor iedereen zonder glutenallergie of intolerantie kun je gewone havervlokken komen bij je supermarkt. Heb je een notenallergie? Laat dan de amandelen weg uit het recept, je kunt eventueel iets anders toevoegen wat je lekker vindt.

Hoe ik deze granola eet? In mijn yoghurt, op mijn havermout en ook los uit het handje vindt ik het heerlijk als snack. Ook mijn ontbijttaartjes en pannenkoeken top ik graag af met zelfgemaakte granola. Bewaar het in een pot die lucht dicht is om de granola lang knapperig te houden, maar vaak is die sneller op dan je denkt 😉

Recept voor gezonde granola met kaneel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 mins Totale tijd 5 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

Makkelijke gezonde granola

Wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verwarm kort even de kokosolie zodat deze vloeibaar is.
  3. Doe vervolgens alles behalve de rozijnen in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.Heel simpel: doe alles in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.Heel simpel: doe alles in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
  5. Laat de granola afkoelen, voeg de rozijnen toe en bewaar in een afgesloten pot of bakje.
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, vegan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *