Gezonde zoete aardappel stamppot
Gezonde zoete aardappel stamppot pinit Bekijk galerij 4 foto's

Deze gezonde zoete aardappel stamppot is echt mijn favoriete stamppot! Gevuld met zongedroogde tomaat, Italiaanse kruiden, boerenkool, feta en gerookte kip is deze stamppot super smakelijk maar toch perfect passend bij het seizoen. Dit gezonde diner recept is glutenvrij, lactosevrij, eiwitijk maar ook eventueel vegetarisch of vegan te maken.

Zoete aardappel is een van mijn favoriete producten om te gebruiken in diner recepten. Het is een super lekkere en voedzame koolhydraatbron. Daarnaast is het heel veelzijdig en past het in veel verschillende recepten. Enkele van mijn favorieten zal ik hieronder neer zetten:

Ik ben geen fan van standaard stamppot met normale aardappels en boerenkool met spekjes maar deze gezonde zoete aardappel stamppot daar in tegen is groot favoriet hier thuis. De zoete aardappel stamppot is makkelijk om te maken met maar 7 ingrediënten en is ook nog eens binnen 30 minuten klaar. De stamppot is gevuld met zongedroogde tomaat, feta, kip, Italiaanse kruiden, boerenkool en natuurlijk zoete aardappel.

De stamppot maak je heel makkelijk lactosevrij door vegan feta te gebruiken. Ook is het mogelijk om de gezonde zoete aardappel stamppot vegetarisch of vegan te maken door zowel vegan feta als vegan kipstukjes te gebruiken. Je kunt eventueel ook de vegan kipstukjes weg laten en wat meer vegan feta en zongedroogde tomaten toevoegen.

Heb je een van mijn recepten gemaakt? Deel het op Instagram en tag @foodbysann ! Ik vind het enorm leuk om jouw creatie te zien!

Gezonde zoete aardappel stamppot met zongedroogde tomaat & kip

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 mins Kooktijd 25 mins Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en snijd de zoete aardappel. Doe deze samen met de boerenkool, snuf zout, 1 bouillon blokje in een pan en kook in ruim water in circa 20 minuten gaar.⁠
  2. Giet het vocht er vervolgens vanaf, stamp tot puree en breng op smaak met zout en peper. ⁠
  3. Schep er de zongedroogde tomaat (fijn gesneden), gerookte (vega) kip, (vegan) feta en Italiaanse kruiden doorheen. ⁠
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *