Gezonde poke bowl met tonijn
Gezonde poke bowl met tonijn pinit Bekijk galerij 2 foto's

Deze gezonde poke bowl met tonijn is echt een van mijn favoriete maaltijden zowel voor de lunch als het avondeten. Ik hou namelijk enorm van gerechten die in nog geen 10 minuten op tafel staan en dit is er een van! Je kunt daarnaast blijven variëren met een poke bowl. Zo gebruikte ik bij deze poke bowl geen rijst als basis maar sla, hierdoor heeft de maaltijd minder calorieën maar ook minder koolhydraten. Mocht jij dit recept met rijst willen maken kan dat ook heel goed!

Voor deze gezonde poke bowl met tonijn gebruikte ik onder andere sesamolie en sesamzaadjes voor de tonijn. Mocht je dit niet in huis hebben is dat geen probleem en kun je het ook makkelijk zonder doen of bijvoorbeeld vervangen voor een sojasaus. Daarnaast gebruikte ik zeewiersalade, edamame boontjes, mango, komkommer en tomaatjes. Ook voegde ik zelf nog wat extra gegrilde groenten toe die ik nog had liggen. Hierdoor kun je ook makkelijk restjes verwerken in de poke bowl.

Hou jij nou ook zo van tonijn steak als mij? Check dan zeker ook even mijn gegrilde tonijn met maar 5 ingrediënten. Dit is ook een super simpel en lekker receptje, dat ook nog eens binnen 10 minuten op tafel staat.

Heb jij deze poke bowl gemaakt? Deel jouw creatie dan op Instagram en tag @foodbysann ! Ik vind het super leuk om jou creatie te zien!

Gezonde poke bowl met tonijn en groenten

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 5 min Totale tijd 10 minuten Porties: 1 Calorieën: 371 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Wat moet je doen

  1. Snijd alle groenten en de mango in stukjes
  2. Bak de tonijn in sesamolie kort aan beide kanten. Voeg daarna de sesamoliezaadjes toe, je kunt deze eventueel ook mee bakken!
  3. Doe de sla in een bowl en voeg vervolgens alle groenten, de mango en tonijn toe.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 371kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 16g25%
Totaal koolhydraten 18g6%
Proteïne 40g80%

* De dagelijkse waarde is gebaseerd op 2000 kcal per dag. Jouw dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn.

Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, koolhydraatarm