Gezonde granola met banaan
Gezonde granola met banaan pinit Bekijk galerij 1 foto

Deze gezonde granola met banaan is echt de allermakkelijkste granola ooit. In nog geen 5 minuten staat dit ontbijtje met verse granola op tafel! Dit ontbijtje maak ik dan ook regelmatig, omdat het gewoon heel erg lekker is en ik hou van gemak.

Nu zul je je wel afvragen maar hoe dan granola in 5 minuten? Nou deze gezonde granola met banaan komt niet uit de oven maar bak je in de pan. Daardoor is die veel sneller klaar dan je granola uit de oven.

Voor de granola gebruikte ik banaan, havervlokken, kaneel, maple syrup, pecannoten en kokosolie. Maar je kunt hem helemaal naar je eigen smaak maken. Lust je bijvoorbeeld geen pecannoten, dan kun je deze vervangen door een andere soort noot of weglaten.

Om de granola zoet en crunchy te maken en de banaan in te caramaliseren gebruikte ik maple syrup. Je kunt in plaats van maple syrup eventueel ook honing, agavesiroop of zoetstof gebruiken net wat je zelf fijn vindt.

Heb je een glutenallergie? Zorg er dan voor dat je echt glutenvrije havervlokken gebruikt en niet normale die kunnen namelijk wel sporen van gluten bevatten.

Serveer de granola met een halve gecarameliseerde banaan, kwark een beetje pindakaas en cacao nibs. Zo is jouw ontbijtje echt compleet!

Een tijdje terug deelde ik ook het recept voor gezonde granola met kaneel, ook heel erg lekker! Bij deze moet je wel iets meer geduld hebben, want deze komt wel uit de oven.

Heb jij de granola gemaakt? Deel jouw creatie op Instagram en tag @foodbysann ! Ik vind het namelijk mega leuk om jouw creatie te zien!

Gezonde granola met banaan, in 10 minuten!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 2 mins Kooktijd 5 mins Totale tijd 7 minuten
Porties: 1
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Wat moet je doen

  1. Snijd de banaan dwars door midden, leg 1 helft apart en prak de andere helft fijn. Meng hier vervolgens de havervlokken, pecannoten in stukjes, kaneel en 1 el maple syrup doorheen.
  2. Verwarm de kokosolie of spray in de pan en bak hier de granola goud bruin in. ⁠
  3. Haal je de granola uit de pan en bak de andere helft van de banaan kort in de pan met de maple syrup en optioneel wat kaneel.
  4. Serveer met kwark, wat notenpasta of pindakaas en cacao nibs ⁠
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, vegan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *