Herfstcake met vijgen & bramen
Glutenvrije herfstcake met vijgen pinit Bekijk galerij 2 foto's

Glutenvrij en gezond bakken is niet altijd even maken, maar met deze gezonde glutenvrije herfstcake met vijgen & bramen is het een eitje! Ik ben zelf echt groot fan van het toevoegen van fruit in mijn baksels, dit zorgt er namelijk voor dat ik geen toegevoegde suiker hoef toe te voegen. En precies dat zorgt er voor dat deze gezonde glutenvrije herfstcake ook nog eens vrij is van toegevoegde suikers!

Vijgen en bramen zijn fruitsoorten die perfect aansluiten bij het herfstseizoen. Door deze te combineren met amandelmeel en havermout krijg je een gezonde glutenvrije herfstcake die ook nog eens heel goed vult! Of te wel deze gezonde herfstcake kun je met gemak als ontbijt eten, en wie wil er nou niet ontbijten met een plakje cake (of twee) ;)!

Heb je geen bramen of vijgen in huis? Dan kun je de cake ook maken met andere fruitsoorten. Zo kun je deze glutenvrije cake ook gewoon maken in de zomer en de winter met bijvoorbeeld blauwe bessen, appel of peer. Door het toevoegen van jouw lievelingsfruit kun je er je eigen draai aan geven.

Ik zelf gebruikte voor het bakken een springvorm van 18 cm, maar je kunt ook bijvoorbeeld een cakeblik gebruiken of het verdelen over cakevormpjes. Krijg je de cake niet in een keer op, dan kun je hem ook invriezen in plakjes.

Genoeg gepraat, ik zeg bakken maar!

Heb je het recept gemaakt? Deel het met mij door @foodbysann te taggen op Instagram!

Gezonde glutenvrije herfstcake met vijgen & bramen

Voorbereidingstijd 5 mins Kooktijd 30 mins Totale tijd 35 minuten
Porties: 8
Beste seizoen: Herfst

Omschrijving

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden ⁠
 2. Prak de bananen en voeg hier vervolgens de eieren aan toe, en mix het.
 3. Voeg het amandelmeel, de havermout, kaneel en het bakpoeder. Mix dit tot een glad geheel ⁠
 4. Voeg vervolgens de bramen en 1 vijg in stukjes toe aan het geheel, roer deze er voorzichtig met een spatel doorheen. ⁠
 5. Doe het beslag in een cakeblik en top het af met 1 vijg en optioneel wat extra bramen en kokosflakes. Je kunt hier optioneel ook nog een beetje maple syrup overheen doen. ⁠

Ingrediënten

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden ⁠
 2. Prak de bananen en voeg hier vervolgens de eieren aan toe, en mix tot een geheel.
 3. Voeg het amandelmeel, de havermout, kaneel en het bakpoeder. Mix dit tot een glad geheel.
 4. Voeg vervolgens de bramen en 1 vijg in stukjes toe aan het geheel, roer deze er voorzichtig met een spatel doorheen. ⁠
 5. Doe het beslag in een cakeblik en top het af met 1 vijg en optioneel wat extra bramen en kokosflakes. Je kunt hier optioneel ook nog een beetje maple syrup overheen doen.
 6. Bak de cake voor ongeveer 30 minuten op 180 graden.
Keywords: Herfstcake met vijgen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *