Framboos kokos havermout
Framboos kokos havermout pinit Bekijk galerij 3 foto's

Deze framboos kokos havermout is echt een heerlijk gezond ontbijtje. De havermout is gezoet met framboos en banaan waardoor er geen suiker aan toegevoegd hoeft te worden. Je kunt de havermout serveren in een glaasje en af toppen met granola, kokosyoghurt en verse frambozen. Zo maak jij van ontbijten echt een feestje!

In de winter ontbijt ik dagelijks met een warm havermout ontbijtje. Ik vind het leuk en vooral ook lekker om hierin te variëren en verschillende smaakjes uit te proberen. Zo was deze framboos kokos havermout ook een nieuw uitprobeersel, en die viel goed in de smaak! Ik gebruikte voor de kokos smaak de mild & creamy kokos van Alpro. Je kunt hier natuurlijk ook kiezen voor een andere soort yoghurt. Zoals bijvoorbeeld kokos yoghurt, griekse yoghurt of een lactosevrije kwark.

Je kunt de havermout zowel in de ochtend als de avond ervoor maken. Als je de havermout de avond van te voren maakt, krijg je overnight oats. Dit is super makkelijk als jij in de ochtend een snel en lekker vullend ontbijtje wilt hebben. Je maakt het de avond ervoor, en s’ochtend kun je het meteen opeten of meenemen in een bakje voor onderweg of op je werk.

Mocht jij nou niet houden van framboos kun je dit ook vervanger voor bijvoorbeeld aardbeien of blauwe bessen. Het is net waar je zin in hebt en wat voor iets jij lekker vindt!

Hou jij nou zelf ook zo van framboos als mij, dan is het framboos pecan ontbijttaartje ook echt iets voor jou!

Heb jij deze framboos kokos havermout gemaakt? Deel dit dan op Instagram en tag @foodbysann zodat ik jou creatie kan zien, dat vind ik namelijk super leuk!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 mins Rusttijd 10 mins Totale tijd 15 minuten
Porties: 2
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Wat moet je doen

  1. Je kunt de havermout op twee manieren maken. Mocht je ze de avond van te voren willen maken (overnight oats) dan meng je de havermout, yoghurt, kokosdrink, banaan en framboos in een bakje en zet je het in de koelkast. Je kunt het dan de volgende dag meteen op eten.
  2. Mocht je de havermout in de ochtend willen maken dan verwarm dezelfde ingredienten kort in een pannetje en blijft roeren tot het de gewenste dikte heeft.
  3. Als de havermout klaar is top je het af met kokosyoghurt, granola, pecannootjes en verse frambozen.
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, vegan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *