Appeltaart toast met pindakaas
Appeltaart toast met pindakaas pinit Bekijk galerij 2 foto's

Ja echt, appeltaart toast met pindakaas is als je het mij vraagt het ultieme lunch gerecht. Als groot appeltaart fan, maak ik zelfs van mijn boterham een gezonde ‘appeltaart’ variant. Afgetopt met mijn andere lieveling, namelijk pindakaas. Door de appel even kort in de pan te bakken met kaneel, maple syrup en stukjes amandel krijg je echt de appeltaart smaak in een gezond jasje.

Je kunt de toast heel makkelijk naar je eigen voorkeur en smaak maken. Zo kun je eventueel de pindakaas of de amandelen weg laten. Als je wel pindakaas gebruikt kies dan voor een 100% variant zonder toegevoegde suikers of palmolie. Deze heb je bijvoorbeeld al van het huismerk van de Albert Heijn. Ik zelf gebruikte lactose vrije kwark, maar je kunt ook gebruik maken van een plantaardige variant of bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Door het toevoegen van de kwark krijg je een goede tegenhanger tegen het zoete van de appel.

Zelf ontbijt en lunch ik het liefst altijd met gezonde taartjes of in dit geval bijvoorbeeld de smaken van taart laten terugkomen in mijn broodbeleg. En wist je dat dit ook nog eens een heel verantwoord beleg is? De appel zorgt voor koolhydraten, de kwark voor eiwitten en de pindakaas en noten voor de gezonde vetten. Ik zeg elke dag appeltaart toast met pindakaas!

Ben jij nou meer fan van een hartige lunch? Probeer dan eens mijn toast met avocadosalade ook echt een topper!

Appeltaart toast met pindakaas, verantwoord en lekker!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 mins Kooktijd 5 mins Totale tijd 10 minuten
Porties: 1
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Wat moet je doen

  1. Rooster het brood even kort in de pan, of in een broodrooster.
  2. Snijd de appel in stukjes en meng met de kaneel, amandelen en de agave siroop. Je kunt dit op 2 manieren bereiden, namelijk even kort bakken in de pan of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Maak ondertussen de amandelen fijn door ze te hakken⁠
  3. Verdeel de yoghurt over de sneeën brood, verdeel hierover heen vervolgens ook de appel met de amandelen. Als laatste verdeel je de pindakaas eroverheen.⁠
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, vegan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *