Gezonde blondies met pure chocolade, glutenvrij & vegan

Gezonde blondies met pure chocolade
Gezonde blondies met pure chocolade pinit Bekijk galerij 1 foto

Deze gezonde blondies met pure chocolade zijn echt heerlijk, en ook nog eens super makkelijk te maken! Ze bevatten maar 8 ingrediënten en zijn zowel glutenvrij, vegan als vrij van toegevoegde suikers. De blondies staan ook nog eens binnen 40 minuten op tafel!

Voor de gezonde blondies met pure chocolade gebruikte ik 60% pure chocolate chips van Kazidomi ! Echt een hele fijne webshop met enorm veel glutenvrije, lactosevrije en vegan opties. Met de code FOODBYSANN10 krijg je € 10 korting + gratis verzendkosten bij een aankoop van minimaal € 49.

Daarnaast gebruikte ik kokosbloesemsuiker, banaan en ongezoete appelmoes om het wat zoeter te maken. De kokosbloesemsuiker kun je ook vervangen voor een suikervervanger of normale suiker.

Ook gebruikte ik een combinatie van havermeel en eiwitpoeder. Dit deed ik om extra eiwitten toe te voegen aan de blondies. Mocht dit niet in huis hebben kun je dit ook 1 op 1 vervangen door extra havermeel.

Voor de blondies gebruikte ik een ovenbestendige schaal van 16 x 20 cm. Je kunt hiervoor eventueel ook een andere bakvorm voor gebruiken. De blondies verdeelde ik in 10 stukken en daarmee bevatten ze met een suikervervanger maar 76 calorieën per stuk!

Ben jij net als mij fan van chocolade? Probeer dan ook eens deze brownies met pindakaas! Echt een aanrader! Heb jij een recept gemaakt? Deel jouw creatie op Instagram en tag @foodbysann !

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 30 min Total Time 35 minuten Servings: 10

Ingrediënten

Wat moet je doen

  1. Prak de banaan en meng deze met de appelmoes en vanille extract.⁠

  2. Meng hier vervolgens de suiker, havermeel, bakpoeder en eiwitpoeder doorheen.

  3. Schep als laatste de chocolate chips er doorheen en doe het beslag in een ovenschaal of bakvorm. Ik gebruikte er een van 16 x 20 cm. ⁠

  4. Je kunt er eventueel ook nog chocolate chips over heen doen. Bak vervolgens voor 30 minuten op 170 graden.⁠

Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, bakken, vegan

Heb je het recept gemaakt?

Deel jouw creatie op instagram en tag @foodbysann ! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.