Hey jij daar! Welkom bij Food by Sann!

Sanne van Lierop

Maar wie is nou die Sann? Nou Sann is dus de afkorting van Sanne. Ik ben sinds 2 jaar met mijn hart en ziel bezig met Food by Sann. Een Instagram die is ontstaan vanuit een probleem waar ik zelf tegen aan liep. 6 jaar geleden kreeg ik namelijk darmproblemen, ik kon vrijwel niets meer verdragen of verteren. Mijn darmwand bleek beschadigd te zijn door langdurig medicatie gebruik voor mijn reuma. Ik bleek vervolgens een glutenallergie, lactose en glucose intolerantie te hebben en ook een heftige vorm van het welbekende prikkelbare darm syndroom.

Als echte bourgondische Brabantse was dit voor mij nogal een shock. Ik ontbeet normaal gesproken met boterhammen met hagelslag, lunchte met een broodje kroket en sloot de dag af met Hollandse pot. En nee niets daarvan was ook maar iets in de richting van wat ik nog kon eten. Ik moest leren wat ik nog wel kon eten, dit was al een uitdaging op zich. Laat staan dat ik het dan ook nog absoluut niet lekker vondt.

Omdat het voor mij een uitdaging was om lekkere recepten te vinden die aan al mijn allergie eisen voldeden besloot ik een Instagram aan te maken waarin ik deelde wat ik dan nog wel at. Want dat was de vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd kreeg als ik mensen vertelde wat ik niet mocht eten ”Wat eet je dan nog wel?”. Nou heel veel dus, en het is ook nog eens allemaal verdomd lekker!

Toen ik erachter kwam dat ik niet alleen deze allergieën had, maar er meer mensen opzoek waren naar gluten-, lactose-, en suikervrije recepten kreeg ik een enorme drive. Ik merkte dat ik enthousiast werdt van het ontwikkelen van recepten en het fotograferen ervan, ik kon ook nog eens heel veel anderen mensen ermee helpen. En precies dat is wat ik het aller-liefste doe!

Mensen inspireren met wat nog wel kan en niet te focussen op wat niet meer kan. En het allerleukste? Letterlijk iedereen kan de recepten eten. Niet alleen mensen met allergieën of dieeten maar ook mensen die opzoek zijn naar een gezonde lifestyle.

Inmiddels is Food by Sann uitgegroeid tot iets wat ik nooit had kunnen dromen. Ik heb passie’s gevonden die ik niet wist dat in mij zaten.

Hopelijk kan ik jou net zo enthousiast maken met mijn recepten,

laat je me weten of het lekker was?

Tag mij in jouw Food by sann creatie, door @foodbysann te taggen op Instagram !

Liefs Sann

3 Reacties

 1. Hi, this is a comment.
  To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
  Commenter avatars come from Gravatar.

 2. Hallo Sanne,
  Ik ben onder de indruk van wat je allemaal betekent voor de medemens.
  Ik wil je graag een vraag stellen, ikzelf heb net als jij reuma.
  Mag ik je vragen welke medicijnen je gebruikte waardoor je darmklachten kreeg?
  Ik kijk uit naar je antwoord en natuurlijk al het lekkers wat jij hier deelt.
  Met vriendelijke groet,
  Paul van Tatenhove

  1. Hi Paul,

   Dankjewel ! Ik heb zelf vanaf dat ik 1 ben medicatie gekregen dit is van prednison, tot naproxen, ibuprofen, MTX en 8 verschillende biologicals. Mocht ik je nog verder kunnen helpen mag je altijd een mailtje sturen.

   Groetjes Sanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.