Print opties:

Gezonde rode pesto courgettie met citroen

Gezonde rode pesto courgettie

Deze gezonde rode pesto courgettie met citroen en basilicum is een van mijn favoriete 10 minuten maaltijden vol groenten! De rode pesto pasta is makkelijk om te maken en ook nog eens glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en zelfs makkelijk vegan te maken! Een super makkelijke en gezonde maaltijd voor het avondeten!

Ben je net als mij dol op pasta maar dan in een gezonder jasje? Ik zette al verschillende recepten voor pasta's online. Deze vegetarische pasta met tomatensaus en basilicum is een van mijn andere favorieten. Of probeer eens deze courgettie met avocadosaus en garnalen, ook heel erg lekker! Deze courgettie met tomatensaus en vegetarisch gehakt is ook super makkelijk om te maken en bevat lekker veel groenten! Meer fan van pasta pesto? Dan moet je deze pasta pesto met zoete aardappel, groene asperges en zelf gemaakte pesto zeker eens proberen!

In deze gezonde rode pesto courgettie mengde ik courgettie met glutenvrije tagiatelle. Je kunt ook alleen courgettie of alleen tagiatelle gebruiken maar een mix vind ik zelf het fijnste. Zo krijg je en veel groenten binnen, is de pasta geen mega calorieën bom maar is het wel nog steeds verzadigend. De pasta bevat zo meer dan 550 gram groenten! Ideaal om je portie groenten binnen te krijgen, en ook voor kinderen! Zij zullen niet merken dat er zoveel groenten in verstopt zitten!

Wil je wat meer eiwitten toevoegen aan de gezonde rode pesto courgettie? Voeg dan wat (vega) kip stukjes toe. Bak die even met een eetlepel rode pesto en je hebt meteen een extra portie eiwitten in je maaltijd! Top de rode pesto pasta af met verse basilicum, de gegrilde tomaten, pijnboompitten en parmezaan! Het lijkt net alsof je hiervoor een uur in de keuken hebt gestaan in plaats van 10 minuten!

Heb je een van mijn recepten gemaakt? Deel het op instagram en tag @foodbysann ! Ik vind het enorm leuk om jouw creatie te zien!

Kookmethode
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 mins Kooktijd: 5 5 mins Totale tijd: 10 minuten
Porties 2
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Ingrediënten
 • 1 Coeur de Boeuf tomaat (Vleestomaat kan ook)
 • 1 Zoete punt paprika
 • 200 grammen Gemengde snoeptomaten
 • 1 Citroen
 • 2 Handen basilicum (1 doe je in de pasta 1 top je mee af)
 • 200 grammen Courgettie
 • 100 grammen (glutenvrije) tagiatelle
 • Pijnboompitten naar smaak
 • 35 grammen (vegan) parmezaanse kaas
 • 50 grammen Rode pesto
 • 50 grammen Haver fraiche of (lactosevrije) creme fraiche
 • Optioneel 150 gr (vega) kip
Bereiding
 1. Snijd de snoeptomaten en paprika. Bak kort in wat olijfolie met peper en zout in de pan. ⁠
 2. Snijd de tomaat en grill in de pan met het sap van 1/2 citroen, beetje olie en snuf peper en zout. ⁠
 3. Wok de courgettie kort en kook de tagiatelle. ⁠
 4. Mix de snoeptomaten, paprika, rode pesto, haver fraiche, tagiatelle, basilicum en het sap van de andere helft van de citroen. ⁠
 5. Maak af met pijnboompitten, de parmezaan, wat citroenrasp en verse basilicum.⁠
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij, vegetarisch