Print opties:

Framboos vanille chia pudding, het makkelijkste ontbijtje!

Framboos vanille chia pudding

Deze framboos vanille chia pudding is absoluut een super lekker ontbijtje, wat ook nog eens makkelijk en gezond is! Er zijn maar een paar ingrediënten nodig om dit heerlijke ontbijtje op tafel te zetten. Het allerfijnste aan chia pudding? Je zet het in de avond in de koelkast en in de ochtend is het meteen klaar om te eten!

Voor de framboos vanille chia pudding gebruikte ik verse frambozen, chia zaadjes, amandelmelk en vanille extract. Je kunt de amandelmelk ook vervangen door een ander soort melk. In plaats van het vanille extract zou je ook een flavor shot met vanille kunnen gebruiken of een beetje zoetstof of agavesiroop.

Ik topte de chia pudding af met zelfgemaakte chiajam met frambozen. Hiervoor prak je simpelweg de frambozen en voeg je chiazaad toe en zet je het vervolgens even in de koelkast. Je kunt inplaats hiervan ook fruitspread in de smaak framboos toevoegen of je kunt het natuurlijk weglaten.

Ben je net als mij groot chia pudding fan? Probeer dan ook eens deze kokos limoen chia pudding! Of deze chocolade chia pudding met chocolate chip en pindakaas.

Heb je een recept gemaakt? Deel jouw creatie op Instagram en tag @foodbysann , ik vind het namelijk super leuk om jouw creatie te zien!

Liefs Sann

Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 mins Rusttijd: 2 2 hrs Totale tijd: 2 uren 5 minuten
Porties 1
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Ingrediënten
 • 3 eetlepels Chia zaad (Echt volle lepels)
 • 150 milliliters Amandelmelk
 • 80 grammen Framboos (Vers of diepvries)
 • 1 theelepels Vanille extract
 • Toppings
 • 100 grammen Lactosevrije kwark (soja kwark, franse kwark of kokosyoghurt kan ook)
 • 40 grammen Framboos (+ 1 tl chiazaad)
 • 1 eetlepels Granola
 • Framboos en granola
Wat moet je doen
 1. Doe het chiazaad, de amandelmelk en framboos samen in een bakje, even mengen en voor een nachtje (of 2 uur) in de koelkast.
 2. In een ander bakje meng je 40 gr framboos met 1 tl chiazaad ook dit zet je in de koelkast.
 3. Haal beide de volgende ochtend uit de koelkast. Doe eerst de chiapudding in een glaasje en vervolgens doe je hier de frambozen chiajam en de kwark/yoghurt bovenop. Top het af met granola en fruit.
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, vegan