Print opties:

Glutenvrije speculaas cake met pecannoten & chocola

glutenvrije speculaas cake


Een glutenvrije speculaas cake klinkt toch als muziek in de oren voor iedereen met en zonder glutenallergie. De Sint is weer in het land en dat betekent dat er weer sint recepten uit de oven worden getoverd. Zo ook deze speculaas cake met pecannoten en pure chocolade. Je kunt je wel voorstellen hoe het huis rook, net alsof pakjesavond al was begonnen.

Speculaas is echt een van mijn lievelings kruiden. Ik gebruik het vaak in baksels maar ook in mijn havermout ontbijtje. Je kunt speculaaskruiden zelf maken zoals hier staat beschreven. Of je kunt ze kant-en-klaar in een potje kopen. Net waar je zelf zin in hebt, of wat je natuurlijk al in huis hebt. In plaats van speculaaskruiden kun je de cake bijvoorbeeld ook maken met kaneel.

Wist je dat je ook heel goed kunt ontbijten met deze glutenvrije speculaas cake? Hij is namelijk gemaakt van gezonde ingrediënten, zoals amandelmeel, boekweitmeel, pecannoten en kokosolie. Extra lekker? Warm de cake even op in de oven of rooster een plakje in de pan of in het broodrooster! Wil je nou nog meer ontbijtinspiratie klik dan even hier.

Voor de chocolade kun je een variant gebruiken die je zelf lekker vindt. Ik gebruikte voor de speculaas cake 80% pure chocolade. Ik eet zelf het liefste pure chocolade, maar daarnaast heeft het ook veel gezondheidsvoordelen door de grote dosis cacao! Je zou ook een andere soort (vegan) chocolade kunnen gebruiken. Let er wel op dat er vaak veel suiker zit in een chocoladereep met minder dan 80% cacao, hierdoor wordt je baksel iets minder gezond, maar zeker niet minder lekker! ;)

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 mins Kooktijd: 40 40 mins Rusttijd: 15 15 mins Totale tijd: 1 uur
Porties 1
Beste seizoen Winter
Beschrijving

1️⃣  Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed de cakevorm met bakpapier.⁠
2️⃣  Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, kokosolie (gesmolten), appelmoes, speculaaskruiden, suiker en het bakpoeder tot een glad cakebeslag.⁠
3️⃣  Meng vervolgens de pecannoten en chocolade met een spatel door het beslag⁠
4️⃣  Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de cake in 40 minuten goudbruin in de oven.⁠

Ingrediënten
 • 150 grammen Amandelmeel
 • 100 grammen Boekweitmeel
 • 3 Eieren
 • 50 grammen Kokosolie
 • 150 grammen Appelmoes
 • 40 grammen Pure chocolade ((80% cacao))
 • 25 grammen Pecannoten
 • 60 grammen Kokosbloesemsuiker
 • 3 eetlepels speculaaskruiden
 • 2 theelepels Bakpoeder
Wat moet je doen
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed de cakevorm met bakpapier.⁠
 2. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, kokosolie (gesmolten), appelmoes, speculaaskruiden, suiker en het bakpoeder tot een glad cakebeslag.⁠
 3. Meng vervolgens de pecannoten en chocolade met een spatel door het beslag⁠
 4. Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de cake in 40 minuten goudbruin in de oven.⁠
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij