Print opties:

Blauwe bessen pannenkoeken met yoghurt

Blauwe bessen pannenkoeken met yoghurt

Deze blauwe bessen pannenkoeken met yoghurt zijn de perfecte pannenkoeken voor elke dag! Ze zijn super makkelijk, heel erg lekker en ook nog eens super gezond! De pannenkoeken bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde suikers. Ze zijn ook nog eens makkelijk gluten & lactose vrij te maken.

Voor de blauwe bessen pannenkoeken met yoghurt gebruikte ik plantaardige yoghurt. Ik zelf gebruik graag soja yoghurt maar je kunt ook normale yoghurt of een andere plantaardige variant gebruiken.

Wil je de pannenkoeken 100% glutenvrij hebben, let er dan op dat jouw havermeel ook glutenvrij is. Je kunt anders eventueel ook speltmeel gebruiken als ze niet glutenvrij hoeven te zijn. De pannenkoeken kun je eventueel ook vegan maken door de eieren te vervangen door bijvoorbeeld een lijnzaad ei of wat appelmoes of extra geprakte banaan.

De combinatie van yoghurt, blauwe bes en banaan zorgt echt voor super lekkere frisse pannenkoekjes. Het is een van mijn favoriete recepten en je kunt natuurlijk variëren door bijvoorbeeld de blauwe bessen te vervangen door ander fruit.

Wil je nog meer pannenkoek recepten proberen? Probeer dan ook eens mijn chocolade pannenkoeken met rood fruit, of gezonde appel kaneel pannenkoeken met boekweit. Heb je een recept gemaakt? Tag @foodbysann op Instagram, zodat ook ik jouw creatie kan zien! Dat vind ik namelijk super leuk!

Kookmethode
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 mins Kooktijd: 10 10 mins Totale tijd: 15 minuten
Porties 2
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Ingrediënten
 • 2 Bananen
 • 2 Eieren
 • 100 grammen Plantaardige yoghurt
 • 80 grammen Havermeel
 • 50 grammen Blauwe bessen
 • Blauwe bes, yoghurt & fruitspread voor de topping
Wat moet je doen
 1. Prak de bananen en meng hier vervolgens de 2 eieren en de yoghurt doorheen.
 2. Voeg het meel toe en meng goed.
 3. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en schep deze er door heen.
 4. Doe wat kokosolie of bakspray in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
 5. Top de pannenkoekjes af met plantaardige yoghurt, fruitspread bosvruchten en blauwe bessen.
Keywords: glutenvrij, lactosevrij, gezond, suikervrij